Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences
Drodzy Czytelnicy,

w związku ze zmianą strategii rozwoju firmy podjęliśmy decyzję o zaprzestaniu wydawania miesięcznika "AGROmechanika". Ostatnim numerem, który się ukazał, był numer styczniowy.

W imieniu całej redakcji serdecznie dziękujemy za to, że przez ponad 10 lat współtworzyliście z nami "AGROmechnikę", dostarczaliście pomysłów do kolejnych wydań. Dziękujemy za zaufanie, jakim nas obdarzyliście.

Mamy nadzieję, że koniec wydawania "AGROmechniki" nie oznacza końca naszej współpracy. Dlatego proponujemy zamianę prenumeraty "AGROmechaniki" na prenumeratę dynamicznie rozwijającego się pisma "Bez Pługa". Na jego łamach prezentowane są zagadnienia interesujące zarówno rolników rozważających zastosowanie technologii bezpłużnej, tych, którzy dopiero przestawiają się na tę technologię, jak i producentów mających wieloletnie doświadczenie w uprawie bezorkowej.

Decydując się na przeniesienie prenumeraty "Agromechaniki" na roczną prenumeratę magazynu „Bez Pługa”, otrzymacie dodatkowo numer specjalny – „ABC uprawy bezorkowej”, segregator do kolekcjonowania czasopisma oraz możliwość uczestniczenia w szkoleniach zaplanowanych w ramach projektu „Akademia Bezorkowa”. Poniżej zamieszczamy link ze szczegółowymi informacjami na temat zamiany prenumerat: [Pobierz]

W przypadku braku zgody na przeniesienie prenumeraty zwrócimy pieniądze na podany przez Was numer konta bankowego.
 
Redakcja "AGROmechaniki"
AGROmechanika 12/2008

Włoska krew Wóz paszowy firmy Gapardo

Wozy paszowe Gaspardo powoli zdobywają dobrą markę w opinii polskich rolników. Przyjrzeliśmy się, jak w pracy spisuje się jedna z takich maszyn - wóz z serii Miura. Oto nasze spostrzeżenia. Wyborne wina, gorące kobiety, sportowe auta, pizza i makaron - oto z czym większości Polaków kojarzą się Włochy. W jeśli idzie o rolnictwo, a dokładnie o produkcję zwierzęcą? Oczywiście wozy paszowe. Można pokusić się o stwierdzenie, że ten kraj wiedzie prym w produkcji tych maszyn, które odważnie zjeżdżają z ziemi włoskiej do polskich gospodarstw. Jednym z takich producentów jest firma Gaspardo. Mieliśmy niedawno okazję ocenić, jak pracuje wóz paszowy tej firmy, użytkowany od stycznia tego roku w jednym z gospodarstw w powiecie toruńskim.

Autorzy

Miejsce publikacji

Działy tematyczne

Pobierz plik PDF artykułu